2011. május 20., péntek

Kutyagumi kultúra hiánya, ami sok kutyást is felidegel

Sajnos ez megint egy olyan téma a sok közül ahol sokak fejében rendet kéne rakni, mert az országban bizonyos dolgok siralmasan (nem)működnek. Ilyen ez a kutyaszar kérdés is, meg úgy általában a higiénia, tisztaság és rend az utcán.

Budapesten nagyon sok helyen - még ha ez sokszor nem is elég - van kutyapiszok gyűjtő, amin zacsi is szokott lenni. Személyes tapasztalatom az, hogy jobb esetben ezeket hetente egyszer ürítik, de van, hogy ez valamiért kimarad. Illetve vannak olyanok is, akik a zacsikra vadásznak és leszedik az összeset és hazaviszik.

Ez mind kényelmetlen, de nem magyarázza azt a trehányságot, amit sok kutyás elkövet azzal, hogy nem visz magával zacsit, és nem szedi fel a kutyája után a kupacot. Ez egyébként a közhiedelemmel ellentétben nem csak azokat zavarja, akiknek nincs kutyájuk és belelépnek a rakásba, hanem bizony azokat is zavarja, akik kutyával sétálnak és a kutya vagy a gazdi lép bele más rakásába.

Az elmúlt kb két hétben tegnap volt a második, hogy a kutyám beleszáguldott egy rakás trágyába, sajnos a tegnapi még rosszabb volt mert nem négylábútól származott. Persze még többször volt, hogy én léptem bele valamibe, miközben a kutyám után szedtem össze a produkciót.

Kérdem én, miért olyan rohadt nehéz vinni 1-2 zacskót, és a kutya után összekapni a rakás szart, megfogni és kidobni az első kukába? Nem tudom elhinni, hogy az ilyen embereknek nem zavaró az, hogy tele van kakilva az a környék abol ő is nap, mint nap sétál a kutyával.

Valószínű nálunk is az lenne a megoldás, mint ami Ausztriában volt jópár éve, kegyetlenül elkezdték büntetni azokat akik trehányak voltak. Az utóbbi időben nem is látni Bécsben kutyaszart, pedig régen ott is tele volt minden park. Törvény van rá, szerintem ember is lenne sok helyen, már csak el kéne kezdeni élesben büntetni azt, aki renitens.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése