2011. június 23., csütörtök

Kutyás helyzet kezelése

Érdekes problémába ütköztünk a minap. Rendszeresen járunk egy kutyafuttatóra, ahol van egy másfél éves szuka német juhászkutya is. Már a sokadik alkalommal találkozunk, idáig az ég világon semmi problémánk nem volt vele, persze azt láttam, hogy a hölgy akié a kutya nincs túlzott hatással a kutyájára, vagyis a közös játék nem megy, behívás nem megy stb.
Beszélgetésünk alatt kiderült, hogy a kutya menhelyről származik, ahol csupán 1 hónapot töltött, sintérek vitték be, a hölgynél pedig lassan fél éve van. Tény, hogy egy ismeretlen előéletű kutyánál ez nem sok idő ahhoz, hogy alaposan kiismerjük, főleg, hogy még a kutya egyénisége is alakulóban van. Ahogy láttam, mostanában kezdenek előtörni a német juhászokra vonatkoztatható viselkedés jegyek, elkezdte őrizni a területet, védeni az általa kiszemelt kutyákat (ez utóbbit úgy láttuk, hogy érkezési sorrend alapján határozza meg)
A múltkor pl. mi velünk találkozott először, és amikor odajött egy kistestű fiú kutya, rögtön neki akart esni, ami azért nem jellemző viselkedés egy nősténytől. Ez a védés a futtatóban is megmaradt arra a napra. Utána levő nap mi érkeztünk oda később, az első adandó alkalommal amikor lehetett nekünk is esett, Perdikét rendesen fellökte, persze gazdája hiába szólt rá, elsőre nem akarta meghallani. Szerencsére nem lett semmi baj, csak váratlanul ért mindenkit az előző napi után.

Jelenleg itt tartunk, hasonló szituációt még nem tapasztaltam így egyelőre tanácstalan vagyok de amint sikerül rájönni a valódi problémára, vagy a megoldásra, írni fogom.

Az alábbi videón látni a kutyát, a nagyobbik német juhász az, video elején épp egy kis fehéret piszkál :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése